A Local Swim IJsselstein

Op dit moment is de organisatie weer begonnen met plannen maken. Het zijn bijzondere tijden en dat vraagt om een  wendbare organisatie. Maar we gaan ervoor. Het is nu nog belangrijker dan ooit om deze mensen te helpen met het onderzoek naar een medicijn die ze een toekomstperspectief biedt.

Ons voornemen is om op zaterdag 4 september 2021 de 3e editie van A Lcoal Swim IJsselstein op te tuigen. Op 1 januari komt de eerste nieuwsbrief naar alle vorige deelnemers, vrijwilligers en mensen die ingeschreven staan voor onze nieuwsbrief. En natuurlijk zijn wij te volgen op Facebook en Instagram!

Hou ons in de gaten. Het wordt weer fantastisch!

 

Zwem ALS de wereld uit!!!  

Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

 

 

Lees meer Lees minder

Wat gebeurt er met de opbrengst van A Local Swim IJsselstein?

31-12-2020 | 12:47

Een vaak gestelde en terechte vraag; wat gebeurt er nou allemaal met de opbrengsten van A Local Swim IJsselstein?

De opbrengsten van alle donaties gaan voor 100% naar Stichting ALS Nederland. Meestal kunnen wij daar een paar duizend euro aan toevoegen, omdat we extra horeca opbrengsten hebben gerealiseerd en omdat we iets over hebben van sponsorgelden. Daarom is het uiteindelijke bedrag vaak hoger dan de donatieteller op de website.

In 2019 hebben wij 152.128 euro over mogen maken naar de stichting ALS Nederland. Het uitgangspunt van deze stichting is 75% besteden aan onderzoek en 25% aan patiëntenzorg.

Vanuit A Local Swim IJsselstein mogen we meedenken over de bestemming voor een deel van dit geld. Afgelopen keer hebben wij 15% van de opbrengsten gegund aan stichting ALS op de weg. Hiervan is een aangepaste bus ter beschikking gesteld aan Annie Ottevanger. Annie zwom in 2019 mee met haar familie in IJsselstein.

Op de website van ALS Nederland vind je de onderzoeksprojecten en de gelden die hier mee gemoeid zijn. Het is goed om te zien, dat de laatste jaren het onderzoek steeds dichter bij een oplossing komt. Er zijn zelfs enkele clinical trials gestart. We zullen binnenkort een video delen van het UMC ALS Centrum met een update over de stand van zaken m.b.t. het onderzoek naar ALS.

Het blijft belangrijk dat onderzoek door kan blijven gaan. Hier is veel geld voor nodig. Vanuit IJsselstein kunnen we hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Wij staan dan ook aan de vooravond van een 3e editie van de A Local Swim IJsselstein.

Zwem jij mee ALS de wereld uit?

 

Met vriendelijke groet,

Team A Local Swim IJsselstein

Lees meer | Bekijk alle