Wat gebeurt er met de opbrengst van A Local Swim IJsselstein?

31 december 2020 12:47

Een vaak gestelde en terechte vraag; wat gebeurt er nou allemaal met de opbrengsten van A Local Swim IJsselstein?

De opbrengsten van alle donaties gaan voor 100% naar Stichting ALS Nederland. Meestal kunnen wij daar een paar duizend euro aan toevoegen, omdat we extra horeca opbrengsten hebben gerealiseerd en omdat we iets over hebben van sponsorgelden. Daarom is het uiteindelijke bedrag vaak hoger dan de donatieteller op de website.

In 2019 hebben wij 152.128 euro over mogen maken naar de stichting ALS Nederland. Het uitgangspunt van deze stichting is 75% besteden aan onderzoek en 25% aan patiëntenzorg.

Vanuit A Local Swim IJsselstein mogen we meedenken over de bestemming voor een deel van dit geld. Afgelopen keer hebben wij 15% van de opbrengsten gegund aan stichting ALS op de weg. Hiervan is een aangepaste bus ter beschikking gesteld aan Annie Ottevanger. Annie zwom in 2019 mee met haar familie in IJsselstein.

Op de website van ALS Nederland vind je de onderzoeksprojecten en de gelden die hier mee gemoeid zijn. Het is goed om te zien, dat de laatste jaren het onderzoek steeds dichter bij een oplossing komt. Er zijn zelfs enkele clinical trials gestart. We zullen binnenkort een video delen van het UMC ALS Centrum met een update over de stand van zaken m.b.t. het onderzoek naar ALS.

Het blijft belangrijk dat onderzoek door kan blijven gaan. Hier is veel geld voor nodig. Vanuit IJsselstein kunnen we hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Wij staan dan ook aan de vooravond van een 3e editie van de A Local Swim IJsselstein.

Zwem jij mee ALS de wereld uit?

 

Met vriendelijke groet,

Team A Local Swim IJsselstein