Zwemkledingadvies


Bij het zwemmen in open water kan het risico op onderkoeling bestaan. Graag bieden we je een aantal handvatten bij je keuze voor het wel of niet gebruiken van een wetsuit of shorty.

Wetsuit draagadvies tijdens A Local Swim IJsselstein: 

Gemiddelde 
water 
temperatuur

Niet ervaren of minder ervaren open water zwemmers

Ervaren 
open water zwemmers

<17° C

Wetsuit

Wetsuit

17 - 19° C

Wetsuit

Shorty

19° C - 22° C

Shorty

 

> 22 ° C

geen wetsuit of shorty

geen wetsuit of shorty 

In de afgelopen periode is de watertemperatuur door onze partner Testo gemonitord en in de aanloop naar 7 september delen wij de actuele temperatuur via deze website zodat je dit mee kunt nemen in je keuze voor bepaalde zwemkleding.

Daarbij merken we overigens op dat hierboven slechts algemene richtlijnen worden vermeld en dat de keuze van je zwemkleding afhankelijk is van vele factoren die zich niet in een dergelijk kort overzicht laten vatten.

Wij adviseren je daarom om eens in het water in te springen om te ervaren wat jij prettig vindt. Via onze partner  Dare2Tri kan je diverse wetsuits en shorty’s huren of kopen. Zij hebben speciaal voor deelnemers aan de Local Swim IJsselstein een prachtige korting. Ga naar de site en gebruik de kortingscode ALS20. Daarmee krijgt je 20% korting op de aanschaf van een nieuw pak! 

Wil je huren? Zij geven ook een mooie korting op het huren van een pak. Gebruik de kortingscode ALSijsselstein en krijg € 10,00 korting! Een wetsuit reserveren kan via de volgende link: https://www.dare2tri.com/wetsuits/rental

Met uitzondering van badkleding (bikini/badpak/zwembroek) is het niet toegestaan om in andere kleding te zwemmen dan een wetsuit of shorty

Testo  Dare2Tri