Zwemkledingadvies


Bij het zwemmen in open water kan het risico op onderkoeling bestaan. Graag bieden we je een aantal handvatten bij je keuze voor het wel of niet gebruiken van een wetsuit of shorty.

Wetsuit draagadvies tijdens A Local Swim IJsselstein: 

Gemiddelde 
water 
temperatuur

Niet ervaren of minder ervaren open water zwemmers

Ervaren 
open water zwemmers

<17° C

Wetsuit

Wetsuit

17 - 19° C

Wetsuit

Shorty

19° C - 22° C

Shorty

 

> 22 ° C

geen wetsuit of shorty

geen wetsuit of shorty 

In de afgelopen periode is de watertemperatuur door onze partner Testo gemonitord en in de aanloop naar 7 september delen wij de actuele temperatuur via deze website zodat je dit mee kunt nemen in je keuze voor bepaalde zwemkleding.

Daarbij merken we overigens op dat hierboven slechts algemene richtlijnen worden vermeld en dat de keuze van je zwemkleding afhankelijk is van vele factoren die zich niet in een dergelijk kort overzicht laten vatten.

Wij adviseren je daarom om bijvoorbeeld tijdens één van onze trainingsavonden het water in te springen om te ervaren wat jij prettig vindt. Onze partner Dare2Tri aanwezig met diverse wetsuits en shorty’s zodat je je eigen afweging kunt maken en vragen kunt stellen aan hun deskundige medewerkers.

Met uitzondering van badkleding (bikini/badpak/zwembroek) is het niet toegestaan om in andere kleding te zwemmen dan een wetsuit of shorty

Testo  Dare2Tri